Cromoterapia, meloterapia si aromaterapia
”un trio miraculos ce te transpune in atmosfera de rasfat a unei zeite”

Cromoterapia,meloterapia si aromaterapia pot fi considerate trei piloni importanti ai starii noastre zilnice de bine.

Cromoterapia

este o tehnica de ameliorare a unor afectiuni ,prin culoare,ce se bazeaza pe proprietatea celulelor umane de a fi influentate de unde electromagnetice cum ar fi lumina alba si razele ultraviolete.Atunci cand oamenii au o afectiune,campul electromagnetic al organismului se afla in dezechilibru ,iar cromoterapia are rolul de reglare.

Meloterapia

este un tip de terapie ce se bazeaza pe acorduri muzicale ,se foloseste pentru tratamentul psihologic si psiho -somatic,beneficiile ei fiind reunoscute inca din antichitate.In acele vremuri se folosea ca tratamente pentru cei deprimati ,dar si ca forma de incurajare pentru cei care plecau pe campul de lupta.

 

Aromaterapia

 folosita din cele mai vechi timpuri de greci,egipteni,chinezi si indieniaromaterapia este una din laturile medicinii alternative,functioneaza prin faptul ca fiinta umana este receptiva la arome ,reactionand pozitiv in contact cu acestea.

 

Cromoterapia,meloterapia si aromaterapia au efecte miraculoase daca beneficiem de ele intr-o singura incapere. Cerul instelat in culoarea preferata,relaxeaza ochii si mintea,meloterapia  iti delecteaza auzul si accelereaza efectul  relaxant al cromoterapiei, completarea perfecta fiind mirosul discret al unei plante  cu proprietati aromaterapeutice, iar  relaxarea va atinge cote maxime,mintea se va elibera de stres si ganduri,corpul se va simti mai usor si plin de energie.

Cromoterapia

Cromoterapia este folosita inca din Evul Mediu,ca un mijloc de combatere a diverselor maladii.In zilele noastre ,cercetatorii recunosc ca intra-adevar culorile au efecte puternice asupra psihicului uman ,iar prin intermediul acestuia,asupra dispozitiei si sanatatii.Cromoterapia este folosita involuntar de oameni,prin hainele pe care le poarta,astfel putem beneficia de efectele cromoterapiei.

Starea noastra de spirit este influentata mult de culori.

Asadar ,hainele albe dau o nota de prospetime,pace si echilibru,albul simbolizeaza Luna,prin urmare feminitatea si puritatea.

Rosul este culoarea pasiunii si a optimismului,care intensifica activitatea de orice fel,fiind considerata culoarea cea mai puternica,inducand vitalitatea,curajul si increderea in sine.Dar poate simboliza si agresiunea sau pericolul.De asemenea,este considerata de marele vindecator al Antichitatii Avicena principalul remediu impotriva  melancoliei de toamna.In subconstientul nostru ,rosul este asociat cu energia si puterea,ca urmare,il binedispune pe om.Culoarea  rosie alunga tristetea  si emotiile negative,are efecte stimulatoare asupra organelor interne si a muschilor,in special asupra picioarelor.

Portocaliul are un efect de insanatosire,find util in tratarea dereglarii aparatului digestiv,a bolilor de inima,are efecte pozitive si asupra rinichilor.Purtarea   hainelor in aceasta culoare,te ajuta sa scapi de tristete si de spaime,previne caderile nervoase ,ajuta la cresterea poftei de mancare.Acesta reprezinta ambitia ,aceasta fiind folosita pentru a elimina starile de anxietate.

Galbenul este considerat culoarea pozitiva prin excelenta ,fiind cel mai aproape de lumina pura si stralucire.Este o culoare sociala si o culoare a oamenilor inteligenti.Energia acestei culori ne ajuta sa gandim mai clar  si ne stimuleaza interesul si curiozitatea.Este folosita in cromoterapie pentru a indeparta starile de stres si depresie.Galbenul este culoarea altruismului si a detasarii de lucrurile materiale,are efecte asupra ficatului,stimuland functia hepatica.

 

Galben pentru energie

Verdele  simbolizeaza bogatie,prosperitate ,inspira veselie, echilibru si a armonie,dar in acelasi timp este benefica pentru vedere,pentru sistemul nervos si epiderma,ajuta organismul la eliminarea toxinelor,contribuie la buna circulatie a limfei in organism,intareste sistemul nervos central ,stimuleaza activitatea cerebrala,perceptia informatilor si o gandire coerenta si precisa.Actiunea acestei culori mareste eficienta inimii si a plamanilor,de aceea oamenii se simt confortabil cand in incapere exista obiecte de culoare verde sau plante,avand un efect odihnitor asupra ochiului.

 

Albastru pentru calm

Albastrul  calmeaza stresul si emotiile,scade tensiunea arteriala .Florile albastre ofera liniste interioara,genereaza o ambianta placuta ,indeamna la calm,in schimb pot conduce la  la depresie,dand senzatia de nostalgie.

*Terapia cu ajutorul culorilor

Aceasta terapie este un mijloc de tratament simplu ,natural si eficace.Este o forma de medicina energetica,bazata pe dirijarea asupra zonei bolnave sau dureroase a unei raze de lumina colorata ,in functie de afectiune,aceasta  aplicandu-se in centrele specializate de tratare prin cromoterapie..Fiecare culoare stimuleaza redresarea echilibrului energetic din zona afectata.Raza colorata nu actioneaza prin puterea sa de penetrare ,ci prin capacitatea sa de a  se integra in sistemul de aparare al organismului nostru.

Intr-un centru spa  cromoterapia se realizeaza prin leduri speciale incorporate in tavan,dand senzatia de “cer instelat”,culorile putand  fi schimbate in functie de cerintele clientului in colaborare cu terapeutii sau personalul specializat.

Meloterapia

Muzica ne afecteaza pe trei nivele:intelectual,afectiv si instinctual.

Pe plan intelectual suntem influentati de armonia orchestrei ,ne relaxam si se dezvolta gandirea matematica.

Pe plan afectiv suntem influentati de melodie,instinctual suntem influentati de ritm.

Meloterapia poate avea un puternic impact asupra noastra: stimuleaza eliberarea de endorfine(hormoni ai fericirii),are efect contra oboselii si durerilor.Se pot trata tulburari mentale,afective,agresivitatile ascunse  ,astmul,se imbunatateste calitatea somnului ,creativitatii,reduce stresul si depresia,regleaza ritmul cardiac si tensiunea arteriala.

Napoleon Bonaparte zicea ca muzica are influenta cea mai directa  si puternica asupra psihicului,fiind  parte integranta a existentei umane.

Muzica trezeste   spiritul de libertate si constiinta  ,indeparteaza pesimismul si melancolia.

Aromaterapia

Terapia prin arome este o ramura a fitoterapiei si se bazeaza pe principiile active ale plantelor pe care le contin sute de molecule din uleiuri esentiale.Ea mentine si intretine starea de sanatate,energizeaza,stimuleaza,si relaxeaza organismul eliberandu-l de stres.Aromaterapia este un tratament din ce in ce mai solicitat pentru eliminarea stresului,enele uleiuri avand si efect afrodisiac.

Pentru a beneficia de aromaterapie ,putem sa alegem relaxarea la spa sau putem sa ne cream propriul ritual de aromaterapie acasa.

Un centru spa sigur iti va pune la dispozitie terapia cu aromele cele mai de calitate,avand grija sa alegi exact ceea ce ai nevoie: antidepresiv, relaxant, stimulant, antiseptic , anti-inflamator, calmant, revigorant, afrodisiac.

Deobicei in centrele spa se folosesc uleiuri  de lavanda si flori de tei ,cunoscute  pentru proprietatile lor  anti-depresive si calmante,deasemenea; iasomia pentru calitatile ei calmante,stimulative si afrodisiace;menta este racoritoare,antibiotic,antiseptic ,bun anti-inflamator;eucaliptul stimulant,antiseptic,antiviral;ylang ylang-efect afrodisiac,euforic,dezinfectant.